WordPress Giving 404 Error

I’m getting a 404 error on a page that does exist

ie9 not displaying page 404 error

I have had this problem for some time and is really annoying.

When viewing some webpages and follow links I get a 404 error. But the page does exist. Sometimes I get the page by refreshing 1 or more times, sometime I have to go back and refollow the link (sometimes several times), other times I have to give up completely and use Google Chrome which doesn’t have this problem.

I have tried reinstalling IE9 but it didn’t make any differance,

Any ideas on a cure, cause or steps to take to obtain information to help resolve this issue.

PS I would have changed browsers by now but I use a fingerprint scanner which isn’t recignised by other browsers

Question Info

Replies (12) 

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

We usually get the error 404 "Page not found" whenever someone asks for a page that’s simply not available on your site. The reason for this is that there may be a link on your site that was wrong or the page might have been recently removed from the site. As there is no web page to display, the web server sends a page that says "404 Page not found.

Method 1: Check your URL. If you typed the URL wrong, you will get Error Code 404. Even a single letter or number in the URL can make a difference.

Method 2: If the issue then t ry to reset Internet Explorer by following the steps mentioned in this link.

Important: Reset Internet Explorer to its default configuration. This step will also disable any add-ons, plug-ins, or toolbars that are installed. Although this solution is quick, it also means that, if you want to use any of those add-ons in the future, they must be reinstalled.

Hope this information is helpful.

2 people were helped by this reply

Did this solve your problem?

Sorry this didn’t help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Assuming Win7 64-bit SP1.

Please answer each of the following [admittedly tedious] diagnostic questions in a correspondingly-numbered list in your very next reply (no need to quote this post):

1. Which webpages and which links, for instance?

2a. When (approx. date) did you purchase the computer?

2b. Did Win7 (64-bit) come preinstalled on the computer when you bought it, did you do a clean install of Win7, or did you upgrade from Vista to Win7?

3a. Was Microsoft Security Essentials (MSE) originally offered & installed via Windows Update or did you intentionally choose to install it?

3b. When (approx. date) did you first install MSE?

3c. IN RE your Aug-11 thread in MSE forum ["I was hit by a fake virus checker "] => Open Windows Explorer [WinKey+E], navigate to & right-click on

C:\Program Files\Microsoft Security Client Are ALL of the following updates listed in View installed updates (not Update History)? [1]

(a) KB2722913, KB2705219, KB2712808 & KB2731847;

(c) KB2685939, KB2686831 & KB2709715;

(d) KB2604115, KB2658846, KB2660649, KB2676562, KB2688338, KB2690533, KB2695962 & KB2656411;

(e) KB2654428, KB2645640 & KB2644615.

7. Is Firefox or any other alternate browser installed besides Chrome?

8. Is IE9 working OK otherwise?

9a. Is Java Version 7 Update 7 (or higher) installed? TEST HERE USING IE (ONLY!) => http://java.com/en/download/installed.jsp

9b. Is Adobe Flash Player v11.4.402.265 (or higher) installed? TEST HERE USING IE (ONLY!) => http://www.adobe.com/software/flash/about/

10. Are you in the habit of using "Registry cleaners" (e.g., Registry Mechanic; System Mechanic; RegCure; RegClean Pro; Advanced SystemCare; Registry Booster; McAfee QuickClean; AVG PC TuneUp; Norton Registry Cleaner; PCTools Optimiser; SpeedUpMyPC; PC Doctor; TuneUp Utilities; WinMaximizer; WinSweeper; Comodo System Cleaner; Advanced System Optimizer; CCleaner Registry Cleaner)?

Related references may include:

Check list for installing Microsoft Security Essentials
http://experts.windows.com/w/experts_wiki/89.aspx

Can I (re)install Microsoft Security Essentials [or any other anti-virus/anti-spyware application] to clean up my already-infected computer?
http://answers.microsoft.com/thread/87058857-d181-4019-a723-efd9a49d9275

==============================================
[1] Start | Control Panel | Programs and Features | View installed updates (in left-hand menu)

Robear Dyer (PA Bear)
Microsoft MVP (Windows Client) since October 2002

Did this solve your problem?

Sorry this didn’t help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

1. It happens on random links. As an example www.boots.com It doesn’t happen everytime. using [F5] key nearly always brings the site up but may take more then one go.

2a. My PC is a Dell Studio 1537 notebook purchased direct from Dell on the 11/2008.

2b. It came pre-installed with Vista 32. I installed Windows 7 x64 ultimate.

3a. I have used several security products but since using Win7 I have only used MSE which I choose to download i.e. not offered as an update,

3b. Last month – My hard disk failed and I had to revert back to a system image disk I had produced prior to installing MSE.

3c. 25 Aug 2012 – As detailed above the reason for a newish date on this folder.

3d. Security Essentials Version: 4.0.1526.0
Antimalware Client Version: 4.0.1526.0
Engine Version: 1.1.8704.0
Antivirus definition: 1.135.1279.0
Antispyware definition: 1.135.1279.0
Network Inspection System Engine Version: 2.0.8001.0
Network Inspection System Definition Version: 11.159.0.0

4 I used Panda but it hasn’t been loaded under Win7. I reformatted the drive prior to installing Win7.

5a The only other security program installed is malewarebytes

5b not applicable under current OS

6. the only one not installed is KB2721691 but I’m presuming from post it is not required if KB2719985 is installed.

7. No, just chrome (used only for Facebook)

8. IE9 appears to be working ok if a little slow to load pages (I have a 60mbps cable connection to my isp an this PC is connected using 804N @ 300mbps)

9a, Java reported as not installed

9b. Flash 11,4,402,265 is installed

10. I have used regclean pro & Ccleaner in the past but they haven’t been installed or used on this current installation

I hope these answers help to resolve my issues.

Did this solve your problem?

Sorry this didn’t help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

More tedious dignostic questions, I’m afraid.

1. Did you upgrade the Vista 32-bit computer to Win7 64-bit or did you do a clean install of Win7 64-bit and when (approx. date) did you do it?

2. Did a Norton free-trial or a McAfee free-trial [PICK ONE] come preinstalled on the Vista computer when you bought it? (Doesn’t matter if you never used or Activated it.)

3. When (approx. date) did you create the Win7 Image?

4. Had you used RegClean and/or CCleaner Registry Cleaner before you created the Image?

5. After you upgraded to or did a clean install of Win7 64-bit, how long was the computer connected to the internet before you installed MSE (i.e., for the first time)?

6. After you upgraded to or did a clean install of Win7 64-bit, which did you do first: (a) installed MSE; or (b) checked for & installed Windows Updates?

7. When (exact date, preferably) did you restore the Win7 Image?

8. Had you been encountering the 404 errors before you restored the Image or only after you restored the Image?

9. After you restored the Image, how long was the computer connected to the internet before you installed MSE (i.e., for the first time)?

10. After you restored the Image, how long was the computer connected to the internet before you installed MSE again on 25 August 2012?

11. After you restored the Image, which did you do first: (a) installed MSE; or (b) checked for & installed Windows Updates?

12. When (exact date) was WIndows Internet Explorer 9 installed according to Update History? [1]

13. If you close all IE9 & Chrome windows and then click on a link to a webpage in an email or Messenger message, does the link open in IE9 or Chrome?

14. Does the behavior persist if you start IE9 in No Add-ons mode? [TEST NOW]

Start | (All) Programs | Accessories | System Tools | Internet Explorer (No add-ons)

Note: Starting IE in No Add-ons mode is NOT the same as disabling all Add-ons manually!

Robear Dyer (PA Bear)
Microsoft MVP (Windows Client) since October 2002

WordPress.org

Translation of Stable (latest release): Slovak

You are currently editing your custom 404 error page

You have to log in to edit this translation.

Watch the Explainer Videos

You have to log in to edit this translation.

You have to log in to edit this translation.

You have to log in to edit this translation.

Authors Facebook Page

You have to log in to edit this translation.

You have to log in to edit this translation.

WordPress .org Plugin Page

You have to log in to edit this translation.

Please rate Plugin

You have to log in to edit this translation.

Check this if you want to inform search engines that the resource requested is no longer available and will not be available again so it can be removed from the search index immediately.

You have to log in to edit this translation.

Send an HTTP 410 error instead of HTTP 404 in case the requested object is in trash

You have to log in to edit this translation.

If you like the 404page plugin please support my work with giving it a good rating so that other users know it is helpful for you. Thanks.

You have to log in to edit this translation.

Please rate plugin

You have to log in to edit this translation.

You have to log in to edit this translation.

Do you like the 404page plugin ?

You have to log in to edit this translation.

You have to log in to edit this translation.

WordPress.org

Beschreibung

Multipage for WordPress will make you able to order a post in multipages, giving each subpage a title and having a table of contents on the first or on every subpage.

Make order in your posts!

Forget about extremely lengthy pages, diffculty to find a post section. With Multipage you can divide every post into many subpages, giving them a title. Then a table of contents will appear to redirect your visitors to the wanted post subpage.

Benefit from different subpages

Every subpage will generate a different page view, so your statistics will benefit.

Forget about the old ` `

The old WordPress code is not useful anymore. Even if you do not indicate a title for your [nextpage] code, Multipage will use a default title in the form „Page #“.

Customize it as you want

Multipage comes with a minimal css in order to make the user customization simpler. You can create a new multipage.css file and put it in the theme folder /css/ so you can use your own CSS. It is important not to change the file provided with the plugin because at the first following update it will be lost. The second option is to modify the Multipage CSS in your own theme CSS, overriding the standard classes.

Let us know you care about this

Please let us know how much you care about Multipage development rating it (5 stars).

Screenshots

  • A sample page using Multipage.
  • The visual editor with a couple of Subpage Breaks by Multipage.
  • In this popup you can provide a title for your subpage. This happen when using the visual editor.
  • The configuration page placed under "Settings > Multipage".

Installation

  1. Upload the sgr-nextpage-titles folder to the /wp-content/plugins/ directory
  2. Activate the Multipage through the ‚Plugins‘ menu in WordPress
  3. Configure the plugin by going to the Multipage menu under Settings
  4. Add a few [nextpage title="Pretty title"] codes to your posts

Rezensionen

Useful and Simple

The best plugin for pagination

Works fine!

The only working multipage plugin für wordpress

Mitwirkende & Entwickler

„Multipage“ ist Open-Source-Software. Folgende Menschen haben an diesem Plugin mitgewirkt:

„Multipage“ wurde in 7 Sprachen übersetzt. Danke an die Übersetzerinnen und Übersetzer für ihre Mitwirkung.

Interessiert an der Entwicklung?

Änderungsprotokoll

Release Date: January, 17th, 2019

  • Bug fix:
  • Fix Multipage on post status future and private.

Release Date: January, 9th, 2019

  • Fix post preview on first time saved drafts.
  • Changed the „Multipage Plugin“ name to simply „Multipage“

Release Date: December, 9th, 2018

  • Bug fix:
  • Css fix for toc top and bottom on mobile devices.

Release Date: November, 18th, 2018

Note: this is a major release, please make sure to have a full website backup before update.

  • Enhancements:
  • Completely rewritten
  • Processing speed improvements
  • Fully tested on WordPress 4.9.8
  • New Features:
    • New settings pages with a couple of new options some obsolete removed
    • The default Table of contents position changes, but who upgrade from an early version will have the old default position
    • There are two types of navigation to choice: the old one and a new one with next and previous page
    • Bug fix:
      • Document title will now report the subpage title also on WordPress > 4.4
      • Release Date: January, 2nd, 2017

        • Enhancements:
        • Fully tested on WordPress 4.7

        Release Date: September, 17th, 2016

        • Enhancements:
        • Fully tested on WordPress 4.6

        Release Date: April 10th, 2016

        • New Features:
        • New setting: unhide the default WordPress pagination.

        Release Date: April 5th, 2016

        • New Features:
        • New advanced setting: disable TinyMCE button. This used in order to revert the compatibility to WordPress %%page%% .

        WordPress giving 404 error

        Well this problem is resolved. My tomcat server was running properly even i was getting 404 error. The reason behind this is the missing file like index.jsp which was not compied properly into my eclipse working directory. After coping ROOt folder from tomcat to eclipse .metadat folder the error is gone.

        Eclipse forgets to copy the default apps (ROOT, examples, etc.) when it creates a Tomcat folder inside the Eclipse workspace. Go to C:\apache-tomcat-7.0.8\webapps, R-click on the ROOT folder and copy it. Then go to your Eclipse workspace, go to the .metadata folder, and search for "wtpwebapps". You should find something like your-eclipse-workspace\.metadata\.plugins\org.eclipse.wst.server.core\tmp0\wtpwebapps (or . /tmp1/wtpwebapps if you already had another server registered in Eclipse). Go to the wtpwebapps folder, R-click, and paste ROOT (say "yes" if asked if you want to merge/replace folders/files). Then reload http://localhost/ to see the Tomcat welcome page.

        Now iam facing otherproblem with Axis2 which is not dispalying my service and giving error : cannot be cast to org.apache.axis2.deployment.DeploymentClassLoader
        Any help?

        I had resolved my problem. When using Eclise Helios and Tomcat 6 or 7 You have to do the next:
        “Copy the ROOT (Default) Web App into Eclipse.
        Eclipse forgets to copy the default apps (ROOT, examples, etc.) when it creates a Tomcat folder inside the Eclipse workspace. Go to C:\apache-tomcat-7.0.8\webapps, R-click on the ROOT folder and copy it. Then go to your Eclipse workspace, go to the .metadata folder, and search for "wtpwebapps". You should find something like your-eclipse-workspace\.metadata\.plugins\org.eclipse.wst.server.core\tmp0\wtpwebapps (or . /tmp1/wtpwebapps if you already had another server registered in Eclipse). Go to the wtpwebapps folder, R-click, and paste ROOT (say "yes" if asked if you want to merge/replace folders/files). Then reload http://localhost/ to see the Tomcat welcome page.”
        Source : http://www.coreservlets.com/Apache-Tomcat-Tutorial/tomcat-7-with-eclipse.html
        When updating the the used and to be used jar-files my application worked ok. But now when using Eclipse Indigo and Tomcat 6 or 7 on my new computer I get – when typing localhost:8080 after starting Tomcat in the Eclipse IDE- the Tomcat homepage. But when running my application http://localhost:8080/cew/login.faces I got the Tomcat error page http 404 the resource could not be found. My opinion is that it had to do something with the Tomcat configuration, more specifically the place where the war-file and project map are to be found, although mine are found in de webapps file – the cew war-file and the project map cew with all the files-. There are no project errors –it is the same webapplication that runned on my old computer with Eclipse Helios and Tomcat 7. But now it won’t work. Even more when I installed Eclipse Helios and Tomcat 7 and I got also again the HTTP 404 error of Tomcat. I don’t undertand it any more.

        Well, I am using winXP and vista and this worked with both.
        The problem is files remain missing in working folders and these errors appear. Error 404 doesnt mean that your tomcat is not working it only shows that it is unable to find index files. It also depends on the status of the server in eclipse either started or not. I am using tomcat in Eclipse.

        Now my problem – i didnt get services working on Axis- i am running it in eclipse.

        Hi I am a Servlets and JSP newbie and I am getting a similar error. I am doing the sample program (Chapter 3) in HFSJ 2nd edition but I am using Java 6 and Tomcat 7 for learning JEE 6. I was able to complete the first two versions of the app but I am getting the error when I am trying to run the app using JSP.
        The error is as given below:

        type Status report

        description The requested resource (/Beer-v1/result.jsp) is not available.

        This app is running when I replace the "result.jsp" as given in the book with a "hello.jsp" given in one of the examples provided in TOMCAT.
        The environment variables set in my system are JAVA_HOME, CATALINA_HOME.
        I have set the java path as well in CLASSPATH and PATH.
        Also, I am typing the JSP code in notepad and saving it. Not using any editor till now.

        Just to summarize my Tomcat page is opening normally after startup but when I try to redirect a servlet to a JSP I get the error that the JSP file is not available. When I replace this JSP with another one provided in the Example given by TOMCAT the entire app seems to work properly.

        I have seen the previous posts and followed the steps accordingly but I am still getting the error.

        Please suggest what steps are to be taken to solve this problem.

        snehansh konda wrote: Hi I am a Servlets and JSP newbie and I am getting a similar error. I am doing the sample program (Chapter 3) in HFSJ 2nd edition but I am using Java 6 and Tomcat 7 for learning JEE 6. I was able to complete the first two versions of the app but I am getting the error when I am trying to run the app using JSP.
        The error is as given below:

        type Status report

        description The requested resource (/Beer-v1/result.jsp) is not available.

        This app is running when I replace the "result.jsp" as given in the book with a "hello.jsp" given in one of the examples provided in TOMCAT.
        The environment variables set in my system are JAVA_HOME, CATALINA_HOME.
        I have set the java path as well in CLASSPATH and PATH.
        Also, I am typing the JSP code in notepad and saving it. Not using any editor till now.

        Just to summarize my Tomcat page is opening normally after startup but when I try to redirect a servlet to a JSP I get the error that the JSP file is not available. When I replace this JSP with another one provided in the Example given by TOMCAT the entire app seems to work properly.

        I have seen the previous posts and followed the steps accordingly but I am still getting the error.

        Please suggest what steps are to be taken to solve this problem.

        Hi, this problem is solved. Quite a silly reason actually. I didnt save the JSP file in the category of ‘ALL FILES’ while saving the file from notepad. Changing that solved the problem

        Well. just to add some things to avoid the error.

        As i started my programm in eclipse on my windows pc, it was working fine, but when i uploaded it on my virtual server with arch linux i got the 404 error.

        So first of all make sure your Programm directory has the proper privileges. After this i saw my Programm in the Manager Tool. started, but still gave me the 404 finger.

        my last error i found to make it work was the directory:

        took me quite some time

        hope i can hel sb

        PS: content of the hello world example i used can be found here

        Hi Varun and Lakshmi,

        You have mentioned in your reply that because of your mistake, the 404 error was resolved. Could please share with me in detail what was the mistake and how it got resolved?

        I am also getting the same error on and off. I really dont know what to do. Do we have to restart Tomcat whenever we change faces-config.xml or web.xml?
        Please help me.

        I am also getting the same 404 resource not found error but in my case tomcat homepage is showing

        Did you build the project? I was having the EXACT same problem and when I built the project it ran. I feel like a bit of an idiot for it


        I made an account just for this.

        Leave a Reply

        Your email address will not be published. Required fields are marked *